Tuesday 16 April 2024

DESIGN THINKING FOR EDUCATORS-AN ERASMUS PROJECT DISSEMINATION

 

DESIGN THINKING FOR EDUCATORS

AN ERASMUS PROJECT DISSEMINATION



Σε συνέχεια των δράσεων για την διάχυση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της 2ης κινητικότητας 
Erasmus+ με αριθμό  KA121-2023-1-EL01-KA121-ADU-000135987, τον Οκτώβριο του 2023 στο Βερολίνο της Γερμανίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Λάρισας διοργάνωσε  δεύτερο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Design thinking for educators». Το τρίωρο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε  στο Επιμελητήριο Λάρισας  το Σάββατο 13-04-2024 και ώρα 17:30.


 Οι επιμορφώτριες 
κα Μαρίνα Κολλάτου και η κα Χρύσα Τάσιου εισήγαγαν το κοινό στην παιδαγωγική προσέγγιση της Σχεδιαστικής Σκέψης και το πώς μπορεί να εφαρμοστεί μέσα και έξω από την τάξη. Χρησιμοποιώντας ενδιαφέρουσες και πρακτικές δραστηριότητες  βοήθησαν τις συμμετέχουσες να αναπτύξουν στρατηγικές ιδεών και πρωτοτύπων, δημιουργικότητα καθώς και την εύρεση λύσεων για τον εντοπισμό γνώσεων και ευκαιριών μέσα από δοκιμές και λάθη. Η σχεδιαστική σκέψη είναι ένας τρόπος παιδαγωγικής προσέγγισης που προσανατολίζεται στην εύρεση λύσεων αλλά και στην εμπειρία αυτών που θα χρησιμοποιήσουν τη λύση, στη συγκεκριμένη περίπτωση των μαθητών και μαθητριών. Η ουσία της είναι ανθρωποκεντρική και είναι ένας τρόπος να παραχθούν καινοτόμες λύσεις όπου κι αν εφαρμοστεί.
































 Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το εργαστήριο έφυγαν με νέα γνώση αλλά κυρίως με ενθουσιασμό και διάθεση εφαρμογής της μεθοδολογίας στην τάξη έτσι ώστε να ωφεληθούν οι μαθητές και μαθήτριες αλλά και τα σχολεία εν γένει.

 

Sunday 21 January 2024

DECEMBER 2023 ETAL BOOK CLUB MEETING

 ETAL BOOK CLUB MEETING December 2023

Συζητήσαμε το βιβλίο του Dr. Gabor Maté "When the body says no" και είπαμε "Yes" στις απολαυστικές αναγνώσεις, αφού φύγαμε με πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε προσεχώς!


Επόμενο βιβλίο της λέσχης ανάγνωσης ETAL: Hamnet by Maggie O'Farrell.

Let's keep on reading !!

ETAL 4FLOODS

ΔΩΡΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 1ο ΔΣ ΠΑΛΑΜΑ

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και χάρη στις πολύτιμες δωρεές της κοινότητας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν.Λάρισας, παραδόθηκε στο διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Ντούλα Ειρήνη, εκπαιδευτικός εξοπλισμός. Η δυναμική του Συλλόγου προσωποποιήθηκε στην έμπρακτη αλληλεγγύη των δωρητών.