Thursday 23 April 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας
Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει όλους και όλες καλά. Αυτή η Άνοιξη ανέτρεψε όλα τα σχέδιά μας και μας έβαλε σε διαδικασίες πρωτόγνωρες. Λίγους μήνες πριν προγραμματίζαμε την Ανοιξιάτικη εκδήλωση μας σε συνεργασία με το TESOL Macedonia-Thrace. Είχαμε ήδη δεσμευτεί να συμμετέχουμε στην ημερίδα  της γνωστής εφημερίδας ELTnews. Σχεδιάζαμε δράσεις και ταξίδια. Και τελικά, βρεθήκαμε όλοι στα σπίτια (κάποιοι στα σχολεία μας) να οργανώνουμε ηλεκτρονικές τάξεις, να κάνουμε τα πρώτα ή δεύτερα βήματα στην εξ'αποστάσεως  εκπαίδευση, να συμμετέχουμε σε τηλεδιασκέψεις, να μαθαίνουμε επειγόντως καινούρια πράγματα, να σκεφτόμαστε με ποιο καλύτερο τρόπο θα στηρίξουμε τους μαθητές μας και ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία. A full plate, to say the least. Κι αν τις πρώτες μέρες τις καραντίνας σκεφτήκαμε ότι θα έχουμε χρόνο, σύντομα καταλάβαμε ότι τώρα μάλλον θα έχουμε λιγότερο. 

Αυτή λοιπόν τη στιγμή που είμαστε όλοι λίγο χαμένοι και ψάχνουμε να βρούμε τον καινούριο δρόμο θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος μας είναι εδώ. Στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook αναρτούμε τακτικά ιστοσελίδες, βίντεο, εφαρμογές, προτάσεις εκπαιδευτικών. Αυτή την εποχή θα το κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα. Καλούμε κι εσάς να συμμετέχετε ανεβάζοντας ό,τι χρήσιμο βρίσκετε σχετικά με την ηλεκτρονική εξ'αποστάσεως διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.

Με ποιό τρόπο θα γίνει αυτό; Είτε το ανεβάζετε κατ' ευθείαν στην ομάδα μας στο FB, είτε μας το στέλνετε με μέιλ. Μπορείτε να προτείνετε δική σας δουλειά ή δουλειά άλλων. Κι εμείς αναλαμβάνουμε να οργανώνουμε αυτό το υλικό και κατά διαστήματα να το παρουσιάζουμε ομαδοποιημένο σε μορφή άρθρου στο blog έτσι ώστε αυτοί οι δύο δικτυακοί τόποι να λειτουργήσουν ως αποθετήριο υλικού. Βρήκατε για παράδειγμα μια ωραία ιδέα για τη διδασκαλία κάποιου γραμματικού φαινόμενου; Σκεφτήκατε ένα τρόπο να εμπλέξετε τα παιδιά ενώ κάνετε τηλεδιάσκεψη; Μοιραστείτε το μαζί μας! 


Γνωρίζουμε ότι η συγκυρία είναι απαιτητική για την εκπαιδευτική κοινότητα. Κατά τη γνώμη μας οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ανταποκρίθηκαν γρήγορα και συγκινητικά σε καταστάσεις χωρίς προηγούμενο. Η υποστήριξη μεταξύ συναδέλφων είναι ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης αυτού του συλλόγου. Ας το κάνουμε πράξη άλλη μια φορά.

No comments: