Sunday 8 January 2023

ERASMUS & CHRISTMAS EVENT

 ERASMUS AND CHRISTMAS EVENT

Ενεργοί Εκπαιδευτικοί και η Διδασκαλία Διαπολιτισμικών Αξιών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Λάρισας σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης με τίτλο: «Στοχεύοντας στους Ευρωπαίους Ενεργούς Πολίτες μέσω της διδασκαλίας Διαπολιτισμικών Αξιών» (Reaching European Active Citizens through Teaching Intercultural Values, 2020-1-EL01-KA104-078508).


Πρόκειται για ένα σχέδιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με απώτερο στόχο οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να μπορέσουν να προάγουν τις αξίες της ευρωπαϊκής ένωσης, να συμβάλουν θετικά στις πρωτοβουλίες διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και να δράσουν ως πολλαπλασιαστές αυτών των αξιών στην πόλη τους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος τα μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν τις εξής επιμορφώσεις: 

1.      "Teaching Tolerance, Diversity and Active Citizenship in the 21st century classroom" στο Santarem της Πορτογαλίας. Κατά το διάστημα 20 με 26 Ιουνίου 2022 στο Politecnico de Santarem στην Πορτογαλία τρία μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν εργαστήρια και προσομοιώσεις με θέμα τη διδασκαλία της Ανεκτικότητας, της Διαφορετικότητας και της Ενεργής Πολιτειότητας

2.       “Management & Leadership in Educational Settings”, στην Πράγα της Τσεχίας. Μεταξύ 17 και 24 Ιουλίου 2 μέλη του συλλόγου επιμορφώθηκαν σχετικά με τις αρχές διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων και της αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης.

3.      “Grand Tour in Europe: Creativity, Innovation, Active Citizenship and Intercultural Dialogue”. Τρία μέλη του συλλόγου ETAL συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε από το Laboratorio del Cittadino και πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας από τις 3 έως 8 Οκτωβρίου 2022. Μέσα από ξεναγήσεις στα ιστορικά μνημεία της Φλωρεντίας και ακολουθώντας τη μεθοδολογία RAP (Ερευνα-Δράση-Συμμετοχή) συμμετείχαν σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την πολιτιστική κληρονομιά και

την αξία της, τη σύμβαση FARO ,καθώς και την αναγνώριση της διαφορετικότητας και των διάφορων μορφών έκφρασής της για την καλύτερη αμοιβαία κατανόηση μεταξύ πολιτισμών και λαών.

4.      «Train the trainer» Πράγα, Τσεχία 07.11.2022 - 11.11.2022. Η επιμόρφωση, στην οποία συμμετείχαν 2 μέλη του Συλλόγου, αφορούσε στην ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτή μέσα από γνώσεις και τεχνικές που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

 Στο πρώτο μέρος αυτής της εκδήλωσης  τα μέλη του Συλλόγου θα παρουσιάσουν τις κινητικότητες που πραγματοποίησαν καθώς και χρήσιμες δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Στο δεύτερο μέρος οι εκπαιδευτικοί Βένια και Κωνσταντίνα Σουμπενιώτη θα μοιραστούν το δικό τους πρόγραμμα "English Language Learning in KIndergarten Though Play-Play and Learn" Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τα προγράμματα Erasmus+ με πληροφορίες για τα βασικά βήματα δόμησης ενός προγράμματος από την αρχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15/12/2022, στις 18.00 στο 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.


No comments: