Tuesday 4 October 2016

 SEPTEMBER 26TH

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES

LET'S CELEBRATE!!!


  Όπως όλη η Ευρώπη κάθε 26 Σεπτέμβρη, έτσι κι ο Σύλλογός μας γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών με ένα διαδραστικό εργαστήρι πολυγλωσσίας στο φιλόξενο και αγαπημένο στα παιδιά χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας".




Παιδιά ηλικίας 8-12 είχαν την ευκαρία να ενημερωθούν για τις γλώσσες που μιλιούνται ενεργά στην Ευρώπη αλλά και σ' όλο τον κόσμο μέσα από προβολές βίντεο
 



και να μοιραστούν στη συζήτηση τις εμπειρίες τους από τη μητρική αλλά και τις ξένες γλώσσες στις οποίες εκτέθηκαν μέχρι τώρα. 




 Στη συνέχεια, σε ομάδες δοκίμασαν τις γνώσεις τους σε ένα κουίζ γνώσεων σχετικό με τις γλώσσες με τη..βόμβα-χρονόμετρο έτοιμη να σκάσει στο χέρι!



"Στο κεφάλι μου το χω!"

Στο επόμενο παιχνίδι ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα φορούσε στο κεφάλι του κάρτα κάποιας γλώσσας και οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν με κινήσεις, περιγραφή ή και λέξεις να μαντέψει τη γλώσσα που είχε στο.. κεφάλι του!That was fun!!


"Book Treasure Hunt"!!

Ώρα για το κυνήγι του χαμένου..βιβλίου!! Μέσα στη διάρκεια τριών ξενογλωσσων τραγουδιών, τα παιδιά έπρεπε να βρουν 12 βιβλία με ξενόγλωσσους τίτλους, κρυμμένα στα ράφια του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης. 

 

  Όλοι επιβραβεύτηκαν με το ειδικό βραχιολάκι της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών..
και ανασκουμπώθηκαν για..Πολύγλωσσες.. κατασκευές!!


Στο τελευταίο μέρος της γιορτής μας τα παιδιά κατασκεύασαν το δέντρο της πολυγλωσσίας, γεμίζοντάς το με κουκουβάγιες που 'μιλάνε' πολλές διαφορετικές γλώσσες.

"Γεια σου" in all languages!!

Κλείσαμε την όμορφη γιορτούλα μας γράφοντας το "γεια σου" σε όλες τις γλώσσες πάνω σε στόματα-μάσκες.

και φυσικά.. χαιρετηθήκαμε στις πολλές και διαφορετικές γλώσσες που φτιάξαμε!

Happy European Day of Languages!!!!

 

No comments: